top of page

9-й пітчинг Держкіно: мультфільми


З 12 по 15 вересня у столичному кінотеатрі “Жовтень” відбувався другий відкритий етап 9-го пітчингу Держкіно, де презентувалося понад 80 проектів, які пройшли початковий відбір в різних секціях. Склад експертної комісії — кінокритик Володимир Войтенко, кінокритик Алік Шпилюк, продюсер Юрій Мінзянов, режисер Володимир Тихий, режисер Андрій Дончик, директор Docudays UA Генадій Кофман, режисер та оператор Валентин Васянович, гендиректор ICTV Олександр Богуцький.

КІНОСКРИПТ побував 13 вересня на сесії анімаційних повнометражних фільмів. Анімаційна студія “Animagrad” презентувала робітничі ролики та анімаційні нарізки своїх перших повнометражних мультфільмів. Першим представили проект “Викрадена принцеси” за поемою Олександра Пушкіна “Руслан і Людмила” креативний продюсер та автор сценарію Ярослав Войцешек та продюсер Єгор Олесов. Тривалість — 85 хвилин, загальний бюджет — 95 млн грн, очікувана сума — 19 млн грн.

“Сценарій створювався більше року. Проходив перевірку сценарного консультанта Ендрю Хілтона (“Мадагаскар”, “Володар перснів”, “Полярний експрес” - повідомив пан Войцешек. - “Це історія про дочку київського князя Володимира Людмилу, яку викрадає підлий Чорномор, і на порятунок якої рушає красень Руслан зі своїми малими напарниками”.

“До озвучення будуть залучені українські зірки” - зазначив пан Олесов. - “Буде також англомовна версія для міжнародного прокату, за дубляж якої візьметься відомий режисер дубляжу Олекса Негребецький, що регулював дубляж мультів “Тачки” та “Шрек””.

Другий проект студії - “Мавка. Лісова пісня” за мотивами однойменної драми-феєрії Лесі Українки. Презентували режисерка Олександра Рубан, продюсер та авторка сценарію Ірина Костюк, продюсер Анна Єлісєєва. Хронометраж — 87 хвилин, загальний бюджет — 98 млн грн, очікувана сума — 24 млн грн.

“Це буде історія кохання з щасливої кінцівкою про сільського коваля Лукаша та лісову красуню Мавку” - наголосила пані Рубан. - “Зіштовхуються два світи, що призводить до зміни розвитку подій та серйозному конфлікту. Нами проведена велика арт-робота над вивченням міфології України, бо Мавка — це наш міцний бренд, про який ми хочемо розповісти всьому світові”

“Другий драфт сценарію готувався із скрипт-консултантом” - зазначила пані Костюк. - “У мультфільмі буде зображуватись романтична історія з елементами української культури. В подальшому ми плануємо створити тізер аби представити його на ринках у Лос-Анджелесі та Берліні.”

Третій анімаційний повнометражний проект, який потрапив до другого етапу пітчингу, від студії “Квартал 95” “Повернення Гуллівера” представив головний продюсер Володимир Зеленський, але через інцидент на гастролях “Кварталу” в Юрмалі та вимозі членкині Нацради з питань ТБ і радіо Ольги Герасимюк, був вимушений знятися з державного пітчингу.

“Через відому нам з вами причину студія “Квартал 95”, на жаль, вимушена зняти проект “Повернення Гуллівера” з пітчингу” - повідомив пан Зеленський. - “Дякую за те, що наш проект був обраний експертами до участі у другому етапі. Ми не вважаємо пітчинг якимось “жебрацтвом” і взагалі дуже порядно ставимося до цих ділових питань. Ще раз просимо вибачення якщо нас якось неправильно зрозуміли”.

Нагадаю, що після першого етапу найвищі бали були здобуті проектами студії “Animagrad” “Мавка. Лісова пісня” та “Викрадена принцеса”.

Цікаво знати
bottom of page