top of page

ІТАЛІЙСЬКИЙ ВІЗИТ ДО КИЄВА


Тижні зарубіжного кіно мандрують українськими містами. 8 червня у кінотеатрі “Київ” пройшло відкриття заходу “Нове італійське кіно” - організованого Італійським інститутом, КМКФ “Молодість” та культурною асоціацією N.I.C.E. (New Italian events).

Презентація фільму “Seconda primavera” ("Друга весна") відбулася за участі головного актора Клаудіо Ботоссо, гендиректора “Молодість” Андрія Халпахчі, голови Держкіно Пилипа Іллєнко, начальника департаменту культури Києва Діани Попової, голови Правління “ПРАВЕКС-БАНКУ” Тараса Кириченка, Посла Італії в Україні Фабріціо Романо, куратора N.I.C.E Альберто ді Мауро та директорки Італійського інституту Анни Пасторе.

"Тиждень італійського кіно - 2016", також, пройде у Львові, Харкові та Одесі, де будуть показані сучасні італійські фільми на різні соціальні та філософські тематики з комедійним та драматичним підтекстами.

“Сьогодні відкриваються нові молоді імена, настає нове покоління італійських режисерів, останні роботи з яких ми і хочемо продемонструвати тут” - зазначив Посол Італії сеньйор Романо. - “Адже український глядач дуже любить наших акторів та режисерів, і ми також дуже близькі за естетичними кіносмаками з українцями”.

Пан Посол зачитав привітальне слово радника з питань культури міськради Флоренції, в якому були викладені побажання гарного перегляду та всіх благ нашим співвітчизникам.

З привітальними словами до глядачів Червого залу перед сеансом фільму-відкриття звернулися інші італійські спікери - куратор N.I.C.E. Альберто ді Мауро та директорка Італійського інституту Анна Пасторе.

Начальник департаменту культури КМДА нагадала про відзначання 70-річчя Італійської республіки і привітала з цим запрошених італійських гостей. Також, пані Попова сповістила про відвідини мером Віталієм Кличко міста Флоренції та розмови з міським головою щодо запланованого візиту до української столиці.

Голова Держкіно оцінив взаємозв'язок італійського та українського кінематографу в плані зйомок та сумісного спонсорства. Таким чином було створено фільм Тараса Ткаченка “Гніздо Горлиці”, який цього року презентували на Українському павільйоні в Каннах. Частина цієї стрічки знята в Італії, з залученням італійських акторів та продюсерів. Вихід на українські кіноекрани картина чекає на листопад. Також, у мажоритарному партнерстві ми залучені до створення стрічки “Ізі” режисера Андреа Маньяні .

“Цим тижнем Київ зможе доторкнутися до італійського кіно, яке для нас є важливим партнером у кіносвіті” - наголосив пан Іллєнко.

Після перегляду стрічки “Друга весна” виконавець головної ролі Клаудіо Ботоссо відповів на запитання глядачів, серед яких більше лунали позитивні відгуки з жіночого боку. Клаудіо повідомив, що йому дуже подобається Київ, він порівнює його з Парижем і колись давно був тут на гастролях зі спектаклем Чехова “Чайка”. Так само італійський актор згадав і похвалив фільми “Земля” Довженка та “Плем'я” Слабошпицького і сподівається на нові мистецькі хіти нашого кінематографу.

Нагадуємо, що в Києві до 13 червня пройде тиждень “Нового італійського кіно”, де публіка побачить фільми “Хлорка” (2015), “Я, Арлекін” (2014), “Якщо Господь забажає” (2015), “Мене звати Майя” (2015), “Італо Бароко” (2014), “Нестійка погода” (2014), “Не будь злим” (2015), “Джулія і ми” (2015), “Латинський коханець” (2015).

Так само 10 червня “Нове італійське кіно” потрапить до Львова, 16 червня — Харкова та 24 червня до Одеси, де стрічку “Друга весна” особисто представить режисер Франческо Калоджеро на відкритті італійської кінопанорами.

Picture source: http://kino-teatr.ua/uk/news/novoe-italyanskoe-kino-7872.phtml

Цікаво знати
bottom of page