top of page

9-й пітчинг ДержКіно: дитячі та копродукційні авторські фільми


14 вересня проходив третій день дев'ятого пітчингу Держкіно. Кіноскрипт побував ще на двох сесіях — дитячі фільми та ко-продукційні авторські фільми.

Сесію “дитячих фільмів” відкрив проект “Гидке каченя” режисера і сценариста Олександра Столярова від “Фреш Продакшн Юей”. Загальний бюджет — 40 млн грн, очікувана сума - 30 млн грн.

Дитячий музичний фільм у форматі кінематографічної вистави, фішка — у відображенні бридкості каченяти. Схожий стиль з “Алісою у Задзеркаллі”.

Наступним у цій сесії виступив проект “СТАР МЕДІА” “Джури козака Швайки” режисера Анатолія Григор'єва, сценаристки Ірен Роздобудько (10-й сценарій для Ірен) за романом Володимира Рутківського. Загальний бюджет — 35 млн грн, очікувана сума - 28 млн грн.

Дія відбувається у 15 столітті з двома підлітками, що живуть на островах серед козаків. Детективна історія, козацька романтика, небезпечний і бурхливий екшн з каскадерськими трюками, легка стилістика, щира манера виконання для сімейної аудиторії в повчальних цілях.

За результатами першого етапу лідирує проект “Джури козака Швайки”.

Завершила третій день девятого пітчингу сесія “ігрових повнометражних копродукціних авторських фільмів”. Відкрив сесію проект “Інсайт Медіа” “Антон” грузинського режисера Заза Урушадзе (“Мандарини”, номінант на Золотий глобус 2015 та Оскар-2015), сценариста і автора однойменного роману Дейла Еслера, продюсера Володимира Філіппова. Загальний бюджет — 62,5 млн грн, очікувана сума — 20 млн грн.

На основі реальних подій з родиною Еслера, Антоном — його дядьком та його кримсько-татарським другом Казою. Події відбуватимуться в революційні 20-ті роки, в Одеській області. Зйомки плануються там же. Дистрибуція — компанія Agency 71 Inc. (Канада). У ко-продукцію залучені Німеччина, Грузія, Канада, фонд Eurimages та Україна.

Наступний проект — фільм “ЛаймЛайт” “Ворошиловград” режисера Ярослава Ладигіна, сценаристки Наталії Ворожбит за відомою книгою Сергія Жадана та ко-продюсера зі Швейцарії Миклоша Гімнеша, палкого прихильника українського письменника. Загальний бюджет — 30 млн грн, очікувана сума — 15 млн грн.

Сюжет за “найкращим українським романом” десятиріччя за версією BBC “Ворошиловград”, перекладений багатьма мовами, Сергія Жадана. Істерн на Донбасі в 2010-11 роки, про повернення головного героя Германа в рідне містечко та знаходження спільної мови з місцевими. Ведеться активний кастинг на головну роль, на роль пастора вже запросили Олексія Горбунова. Також гратимуть Остап Ступка та Володимир Ямненко. На жіночу роль ведуться розмови з канадською акторкою українського походження Кетрін Вінник. На роль колишнього комуніста планують залучити Леоніда Кравчука.

Проект брав участь в різних форумах, таких як Berlinale Talents, Connecting Cottbus, Cinemart щодо компродукції і буде представлений на цьогорічному “Kyiv Media Week”. Копродукція — Швейцарія, Україна, Канада.

Проект “Татофільм””Дауншифтинг” режисерки Вікторії Трофименко, сценариста Романа Горбика за книгою Леоніда Андрієва “Щоденник Сатани”. Загальний бюджет — 95 млн грн, очікувана сума — 28 млн грн.

Перший український фільм, який брав участь у програмі “Екран Плюс” Анджея Вайди. Містичний реалізм та психологічний трилер, який відбуватиметься в Індії, у двобої між Люцифером та його учнем. Проблема добра і зла. Англомовний фільм, загалом з іноземними акторами (Себастьян Лях, Том Шиллінг), дубляж для інших регіонів. Розрахунок на широкий глядацький потенціал. У ко-продукцію залучені Британія, Індія та Україна.

Проект ПП “Кіностудія Інтер Фільм” “Ефір” відомого польського режисера та сценариста Кшиштофа Зануссі, продюсера Олени Фетісової. Загальний бюджет — 61 млн грн, очікувана сума — 17 млн грн.

Події відбуватимуться на початку першої світової війни у Галичині з лікарем, який звабив дівчину за допомогою ефіру, і після цього розпочинає тривалі досліди за допомогою українського підлітка Тараса. Зйомки плануються в Україні. На головні ролі запрошуватимуться Олексій Горбунов, Богдан Бенюк та Роман Віктюк. Можливою кандидатурою буде відомий актор Крістоф Вальц (“Безславні виродки”), якого відкрив світові сам Зануссі. Початок зйомок — зима 2017 року, прем'єра планується 2018 року в Каннах. Ко-продукція — Україна, Польща, Італія, Литва та Угорщина.

Проект “Татофільм” “Перше вересня” режисера Романа Бондарчука, сценаристки Алли Тютюнника. Загальний бюджет — 24 млн грн, очікувана сума — 12 млн грн.

Історія в радянські часи. Херсонський професор розробляє формули добавки до пального, мріє про Нобелевську премію. Закохується у дівчину Лору та втікає з нею на Камчатку. Фільм про повернення у зрілому віці до кращого життя.

Ко-продукція з Німеччиною. Нагадаю, фільм Романа Бондарчука “Українські шерифи” висунуто від України на премію “Оскар-2016” в номінації “Кращий іноземний фільм”.

Проект ТОВ “Ессе продакшн хаус” “Стасіс” литовського режисера Мантуса Кведаравічуса (“Маріуполіс”), сценариста Віталія Шереметьєва. Загальний бюджет — 31 млн грн, очікувана сума — 12 млн грн.

Дія відбуватиметься в Одесі, Афінах та Стамбулі з пятьому ключовими героями, трьох з яких гратимуть українські актори. Одна з них відома одеська акторка та арт-критик Ута Кільтер. Психологічна драма, що комбінує ігрову та документальну складову. Музика від гурту “ДахаБраха”. Прем'єра на лютий 2018 рік. Ко-продукція — Україна, Туреччина, Франція, Литва та Греція.

Останній проект третього дня пітчингу — “Тоталізатор” режисера Сергія Сотніченко, сценариста Олександра Куманського. Загальний бюджет — 30 млн грн, очікувана сума — 15 млн грн.

Історія про життя та смерть, що нагадує сюжет гоголівських “Мертвих душ” про чоловіка що повертається з міста у рідне село і влаштовує у бідному селі тоталізатор зі ставками на людей. Головні ролі — Олександр Ігнатуша, Ігор Гнєзділов, Сергій Хуторянський, Ганна Васильєва та Віталіна Біблів. Оператор — Сергій Міхальчук (“Поводир”; “Під електричними хмарами” - приз на Берліналє 2015 рік). Ко-продукція з Белізом.

За результатами першого етапу конкурсу в цій секції перемагає “Ефір”.

Цікаво знати
bottom of page