top of page

9-й пітчинг Держкіно: дебютні фільми


14 вересня проходив третій день другого етапу девятого пітчингу Держкіно. Розпочався з сесії дебютних фільмів молодих кінематографістів. КІНОКСРИПТ побував на другій частині цієї сесії.

Розпочали з короткометражки “Філіжанка по колу” виробництва “ГОУ ЮЕЙ ПРОДАКШН” за участі “Національної кінематеки України”. Проект представила продюсер Поліна Бушин особисто та режисер і сценарист Олександр Солдатов по скайпу, який наразі перебуває на дворічних курсах з документальної режисури в Португалії. Загальний бюджет і очікувана сума— 835 тис грн.

“В цій історії лежить актуальна документальна основа без ніякої чорнухи та псевдогероїв” - зазначив Солдатов. - “Це військово-патріотична тема про героя, який служить Батьківщині, і який потрапляє у напружений і таємний розвиток подій.”

“Ми плануємо включити цю стрічку в альманах, або ж зробити її повним метром для дистрибуції в кіно і ТБ” - зазначила пані Бушинська. - “Потенційний кандидат для фестивалів. Зйомки заплановані на січень-лютий 2017 року”.

Друга презентація — короткометражка студії “ВІАТЕЛ” ГО “СУК” “Київська історія” режисера і сценариста Михайла Маслобойщикова, продюсера Ельміри Асадової. Загальний бюджет і очікувана сума — 962 тисячі грн.

“Це історія взаєморозуміння двох людей — велокур'єра та підлітка зі Сходу України” - розповів пан Маслобойщиков. - “Виконавців хочу набрати типових, а не професійних акторів. Це буде конфлікт буремного світу та комфортного спокійного, історія для широкої аудиторії з повчальним змістом. Плануємо із цим фільмом зробити альманах разом із “Поза зоною Нікону”, що два роки тому виграв державний пітчинг”.

Третя презентація - короткометражний фільм студії “ВІАТЕЛ” та ГО “СУК” режисера і сценариста Нікона Романченка, продюсера Валерії Сочивець. Загальний бюджет і очікувана сума — 931 тисяча грн.

Проект створюватиметься на межі документального та художнього кіно про звичайну жінку-пакувальницю на кондитерській фабриці та внутрішнє сьогодення нашої країни.

Четвертий проект — короткометражний фільм “МейнСтрім Пікчерс” “Свято хризантем” режисера і сценариста Семена Мозгового. Загальний бюджет і очікувана сума — 995 тисяч грн.

Науково-фантастична драма, яка відбуватиметься після термоядерного вибуху 23 вересня японського “свята хризантем” і розповідатиме про страшні наслідки війни в чорно-білій картинці, акторською достовірністю, правдою магічного реалізму в футуристичних декораціях.

П'ятий проект — повнометражний фільм “ГАРНЕТ ІНТЕРНЕШНЛ МЕДІА ГРУП” “Фіксація пріорітетів” режисера Ірини Громозда, сценариста Ірини Чернової. Загальний бюджет — 12,5 млн гривень, очікувана сума — 10 млн. гривень.

2012 року цей проект вже представляли на пітчингу під назвою “Стіна”, але тоді робота над ним припинилась через організаційні проблеми. Історія про старий київський будинок на Гоголівській 32 та його мешканців в оточенні новобудов. Маркетинг ведеться з компанією UFD (Ukrainian Film Distribution), медіаканалом “Україна” та зарубіжними партнерами.

Шостий проект — короткометражка “МіроГраф” “Чарівна балерина” режисерки і авторки сценарію Олени Рубашевської. Загальний бюджет і очікувана сума — 960 тис грн.

Сатирична історія про сантехніка Петровича, в якому жила сутність балерини, що танцювала щовечора у гуртожитку. Акторський склад — переважно з театру-мюзиклу “Комільфо”, музика учня композитора “Іван Сила” Сергія Лєонтьєва.

Сьомий проект — повнометражний фільм ТОВ “ТОУ” “Червоний будинок” режисера і сценариста Анатолія Максим'юка. Загальний бюджет і очікувана сума — 9 млн грн.

Сюжет на основі численних історій близьких і знайомих режисера про нечесні поневіряння роботодавців. Історія про робітничу громаду, найняту та обмануту начальником, яка береться до зброї аби вбити свого кривдника. Скрипт-консультант — Олексій Мамєдов. Плановані актори — Богдан Бенюк, Тарас Денисенко, Борис Гєоргієвський, Олег Примогєнов. Знімальний період — січень-лютий 2017 року.

Останній проект цієї сесії — короткометражка “Пронто Фільм” “Іди по воді” режисерки і сценаристки Соломії Томащук. Загальний бюджет і очікувана сума — 2 млн грн.

За творчістю Валеріана Підмогильного, паралель між 20-ми роками і сьогоденням. Дія відбуватиметься на острові, де після епідемії виживає декілька людей, які хочуть звідти втекти. Актори — Тарас Денисенко, Ніна Антонова та інші.

За результатами першого етапу серед цих проектів в лідерах є “Іди по воді”, “Поза зоною” та “Чарівна балерина”.

Цікаво знати
bottom of page