top of page

КІНОСКРИПТ-2015: «Дилема як рушійна сила конфлікту в житті та на екрані »


17 грудня о 12:30 на Сценарному Фестивалі “КІНОСКРИПТ” відбудеться майстер-клас від Тарас Ткаченка: "Дилема як рушійна сила конфлікту в житті та на екрані".

Тарас Ткаченко

Режисер, сценарист, філолог, викладач. Народився 1976 року. Закінчив Київський національний університет ім. Шевченка (українська філологія) та КДІТМ ім. Карпенка–Карого (факультет кінематографії та телебачення, відділення режисури художнього фільму). Фільмографія: короткий метр «Трагічне кохання до зрадливої Нуськи» (2002—2004, здобув перемоги на кінофестивалях «Відкрита ніч», «Кінолітопис», «Свята Анна», «On the Lake», «На хвилях зачарованої Десни»), телефільм «Право на Надію» (2008), короткий метр «Собачий вальс» (2011).

Очікується прем’єра повнометражного фільму «Гніздо горлиці» про проблему еміграції українських жінок.

«У нас є свій менталітет, свій погляд на світ, але ми дуже необ’єктивні до себе. Від нас багато років поспiль забирали дзеркало, щоб ми не могли себе бачили об’єктивно. Це робили ті, хто розраховував на цю землю, на ресурси. Ми їм були потрібні як дикі папуаси, які щойно злізли з вишень–черешень. Сьогодні можна зустріти людей, батьки яких розмовляли українською, а вони кажуть, що немає української культури. Ми будуємо державу, ми щось робимо, а що ми робимо, хто ми є — ми погано усвідомлюємо. Або недооцінюємо, або переоцінюємо. Потрібно спокійно ставитися до себе. Український кінематограф є, як є українська музика і література. Але нам не вистачає самоосмислення. Сьогодні кінематограф найдоступніша форма цього процесу. Щоб прочитати книжку, треба зробити зусилля над собою, а перед цим її купити. Музику треба вміти слухати. З кіно простіше: можна купити квиток і за півтори години побачити історію, яка нас змінить на краще.»

З інтерв’ю Тараса Ткаченка «Україна молода» http://www.umoloda.kiev.ua/number/1932/164/68724/

Реєстрація на майстер-клас за лінком.

Цікаво знати
bottom of page